...just lovely poodles
PsInfo > Silvestrovské koule blátivé

Silvestrovské koule blátivé

...dle receptu smíchejte trochu deště, přiměřeně chuti sněhu, nepříliš uleželé člověky a aspoň jednou toliko pudlů. Míchejte na vzduchu alespoň dvé hodin ve vzájemném kontaktu...

Bývá tak nějak pomalu již tradičním zvykem, že poslední chvíle starého roku tráví většina národa před televizními přístroji, chroupajíc brambůrky, chlebíčky, sem tam kousky vánočních sladkostí a k večeru a k půlnoci zapíjejíc vším, co jen trochu teče. Nemaje televizi, ale zato dvě aktivní aprikotí slečny, rozhodli jsme se pro výše uvedený recept. A nebyli jsme na to sami.

honička v pleveláčí
Z několika možných variant jsme zvolili Prokopské údolí, které se ukázalo být místem více než vhodným pro zpracování silvestrovských koulí - nikoliv ledových, ale blátivých. Myslím, že jsme začali dobře již cestou do údolí přes lehce klouzavé pole plné jakéhosi nesklizeného bazmeku (tak nějak jsi to, Karolíno říkala, ne? :-) ), kde se všichni pejsci vrhli do nevázané honičky.
každé příležitosti k běhu v blátíčku se musí využít
S velkou výhodou uplatňoval královák Tonda své dlouhé nohy, ale ani Hančina Bavayka se nenechala zahanbit a aktivně poskakovala v hnědém pleveláčí.

Nějakou dobu poté jsme v přípravě blátivých koulí již nepokročili, ale skoro již nebylo třeba. Zato jsme stihli probrat kde co, barevnými varietami gumiček na pudlích hřívách počínaje a úpravou webových stránek nekonče.

Cesta zpět blíže k panelové civilizaci se nesla ve znamení sněhu a intenzivního promíchávání ingrediencí, při kterých Hance nezbylo než litovat svých kalhot, které zrovna nepřipomínaly ty, které před pár hodinami sundala z prádelní šňůry.

"udělám ti ťapičky, chceš?"
Ale každý z nás si nesl mnoho a mnoho stop psí pozornosti i zvědavosti při krátkých zastávkách, ať už při setkání s obdivovateli smečky pudlíků či na krátké občerstvení čokoládou. A samozřejmě i mazlavé hmoty nanesené vlastní šikovností při klouzání do kopce po cestě i mimo ni.
Hanka, Honza, Terka a Karolína (po směru ručiček)

Nebudu to dlouze natahovat, nakonec jsme neuskutečnili dlouho se smíchem diskutovaný pokus zda by nás přijali v nějakém podniku a finální několikaminutovou očistou uvedli své boty do jakž takž ucházejícího stavu, ve kterých bylo možné řídit auto (do metra by nás už asi vzali dost těžko... :-) ). Příprava silvestrovských blátivých koulí se zkrátka vydařila každému z nás a jedno, kolik měl nohou. Stejně tak i dobrá nálada na celé odpoledne, za kterou Hance i Karolíně děkujeme. Kdo ví, třeba se příští rok pokusíme o ty ledové a třeba nás bude zase o něco víc. Ale to už není tak docela na nás...

Xyl, 31.12.2007