...just lovely poodles
PsInfo > Kutná Hora - jarní procházka

Pudl kam se podíváš - jarní procházka:
   Kutná Hora

Kutná Hora bude dnes dobyta. Zdá se Vám to trochu netradiční?! Nevadí. Naše tradiční kratochvíle, procházky s přáteli a bezva lidmi od pudlů, si vzali na mušku ještě jednou Kutnou Horu. V zimním období to nevyšlo, tak snad na jaře. A jaké to bylo? Nahlédněte.


A vyšli jsme. Díky velké informovanosti Zuzky Faltejskové a Hauserových, jsme ještě stačili udělat i někomu velikánskou radost. Pominu-li turisty, protože i když jsme stáli před Chrámem Svaté Barbory, jednou z nejzajímavějších památek v Kutné Hoře... Co myslíte, kdo byl vícekrát za tu chvíli vyfocený a obejmutý? No přeci pudlíci. Prim už dlouho hrají Labmert a Luis, kteří jsou asi neobjímanější a nejhlazenější pudlíci výpravy.

Ale zpět k tématu. Týž den probíhala svatba dcery paní Frýbové ve Vlašském dvoře, a tak jsme se rozhodli jim zamávat a popřát hodně štěstí do nové životní cesty. A že svatebčané takový zástup pudlíků nečekali,...


Procházkou nás prováděl středověký občan, mistr Jan z Čimic, který přidal několik pověstí k dobru. I vydali jsme se pod taktovkou jeho meče (průvodcovský deštník zůstal v autě) na královskou procházku. A u podobizny Jaroslava Vrchlického jsme se pokusili o skupinové foto.


Při cestě nazpět ještě zbývalo navštívit příjemnou zahradu se žábou na prameni a hlavní Kutnohorské námestí. I nechali jsme hlasovat, jaká bude další naše cesta. Inu, hlad je nepřítelem každé procházky a odtud jsme se přenesli rovnou do restaurace U Kata.

Děkujeme všem, kteří se rozhodli, navzdory nepříznivé předpovědi, strávit s námi část tohoto jarního dne a těšíme se zase přístě.

Poprocházkové P.S.
"Vy jste ti co byli včera U Kata, že?"
No není prima, když si vás lidé s úsměvem pamatují? :-)

TePe, 20.4.09, foto Ondřej Hranička + Štěpánka Petričáková